1
کارشناس ارشد روابط بین الملل، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2
استادیار روابط بین الملل، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
3
دانشیار روابط بین الملل، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده
هدف این پژوهش، بررسی چگونگی تأثیر وقوع تحولات بیداری اسلامی سالهای 2011 و 2012 در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا بر امنیت هستیشناختی رژیم اسرائیل و راهبرد این رژیم در انحراف و انسداد جنبشی آن در سطح منطقهای است. به عبارت دیگر، امنیت هستیشناختی و هویتی اسرائیل پس از وقوع این تحولات با چه چالشهایی مواجه شده است. استدلال پژوهش این گونه مطرح میشود که روی کار آمدن دولتهای مردم سالار در کشورهای انقلابی، اسرائیل را از منظر امنیت وجودی و هستیشناختی، با نوعی ناامنی به دلیل شکلگیری یک هویت جدید در برابر هویت خود، مواجه کرده است. بر این مبنا و با توجه به این تحولات، بررسی و تجزیه و تحلیل مجدد امنیت رژیم اسرائیل مسئلهای حائز اهمیت است. پژوهش حاضر سعی دارد، چالشهای امنیتی ـ هویتی اسرائیل را در منطقه بررسی نماید. در این راستا، ابتدا نظریه امنیت هستیشناختی یا امنیت وجودی، به عنوان چهارچوب نظری بیان میشود؛ سپس، ماهیت تحولات مورد تبیین قرار میگیرد؛ و در پایان، به رصد احساس ناامنی هستیشناختی و واکنش اسرائیل به این احساس پرداخته شده است.
زبیدی, زینب, ابراهیمی, نبی الله, & شفایی, سید مسعود. (1398). بیداری اسلامی و امنیت هستیشناختی رژیم اسرائیل: گفتمان انسداد در خاورمیانه. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1(1), 117-137.
MLA
زینب زبیدی; نبی الله ابراهیمی; سید مسعود شفایی. "بیداری اسلامی و امنیت هستیشناختی رژیم اسرائیل: گفتمان انسداد در خاورمیانه", Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1, 1, 1398, 117-137.
HARVARD
زبیدی, زینب, ابراهیمی, نبی الله, شفایی, سید مسعود. (1398). 'بیداری اسلامی و امنیت هستیشناختی رژیم اسرائیل: گفتمان انسداد در خاورمیانه', Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1(1), pp. 117-137.
VANCOUVER
زبیدی, زینب, ابراهیمی, نبی الله, شفایی, سید مسعود. بیداری اسلامی و امنیت هستیشناختی رژیم اسرائیل: گفتمان انسداد در خاورمیانه. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1398; 1(1): 117-137.