دانشیار گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده
تحریمها و فشارهای اقتصادی علیه انقلاب اسلامی ایران و نیز کشورهای دیگر به کار گرفته شده است. اما کارآمدی آنها در میان سیاستمداران و اقتصاددانان همواره محل نزاع بوده است. تحقیق حاضر که بر اساس انتخاب تصادفی انجام شده، در پی یافتن اسباب ناکامی تحریمها و تنبیهات اقتصادی گسترده است و نتیجه آزمایش مربوطه را گزارش می کند. اغلب تحریمها نهایتا به عنوان یک ابزار روانی-اقتصادی اعمال می شوند و هدف آنها تاثیرگذاری بر دیدگاه های مردم کشورها و در پی آن، فشار بر حکومت ها برای تغییر مسیرشان است. در تحقیق حاضر این فرضیه طراحی شده و به بوته آزمون تجربی گذاشته شده است که کاهش رفاه اقتصادی آنگاه که به عامل خارجی منتسب می شود تاثیر متفاوتی خواهد گذاشت در قیاس با مواضعی که به عامل داخلی منتسب می گردد. از یافته های این تحقیق آن است که اگر باور مخاطبان این باشد که منشاء ناکامی اقتصادی یک عامل بیرونی است، به استحکام بیشتر موقعیت رهبری انقلاب اسلامی ایران می انجامد. در این خصوص تفاوت آماری معناداری میان عکس العمل اقشار جنسیتی، یعنی گروه های زنان و مردان به چشم نمی خورد. این تحقیق که ناظر به پرسشی دیرینه در اقتصاد سیاسی است، برای یافتن پاسخ، از روشهای جامعه شناختی هویت گروهی بهره می برد.
مفتونی, نادیا. (1400). ناکامی فشارهای اقتصادی بیرونی در تضعیف جایگاه رهبری انقلاب اسلامی: مطالعه مورد پژوهش: ناظر به جنسیت. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4(11), 179-196.
MLA
نادیا مفتونی. "ناکامی فشارهای اقتصادی بیرونی در تضعیف جایگاه رهبری انقلاب اسلامی: مطالعه مورد پژوهش: ناظر به جنسیت", Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4, 11, 1400, 179-196.
HARVARD
مفتونی, نادیا. (1400). 'ناکامی فشارهای اقتصادی بیرونی در تضعیف جایگاه رهبری انقلاب اسلامی: مطالعه مورد پژوهش: ناظر به جنسیت', Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4(11), pp. 179-196.
VANCOUVER
مفتونی, نادیا. ناکامی فشارهای اقتصادی بیرونی در تضعیف جایگاه رهبری انقلاب اسلامی: مطالعه مورد پژوهش: ناظر به جنسیت. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1400; 4(11): 179-196.