دانشیار علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
چکیده
بیانیهی گام دوم بیانیهای راهبردی و هوشمندانه و مبتنی بر طراحی مدل مراحل خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی است که با تاکید بر معرفت شناسی انسانی _الهی مندرج در عقلانیت تعالی محور، فصل جدیدی را در تعمیق و گسترش حیات طیبه انقلاب اسلامی رقم می زند. عبارت نو و بدیع "انقلاب کبیر اسلامی" به عنوان فرا نظریه نظام انقلابی مبتنی بر اسلامیت، استقلال، حرکت جمعی مردمی و آزادی می باشد که توجه به آن فراگرد فهم نظریه نظام انقلابی گرا فراهم می کند .این مقاله با بهره مندی از روش کیفی و با رویکرد تفسیری از تحلیل استنباطی درپاسخ به این سوال اصلی که "مختصات سازه عقلانیت در نظریه نظام عقلانی چیست" ؟ به تبیین مفهوم بندی نظریه نظام انقلابی با تاکید بر عنصر عقلانیت می پردازد. در نظریه نظام انقلابی ضمن تاکید بر ارتباط عدالت، عقلانیت، معنویت و آزادی؛ معنویت، روحِ کار، عدالت، جهتدهنده و ارزشگذار کارها، آزادی، انتخاب انسان و عقلانیت مهمترین ابزار کار در نظام اسلامی تلقی می شود. از مختصات این عقلانیت تعالی محور توجه به فهم حِکمی مساله، لحظه شناسی، آینده نگری، میانه روی، تجربه اندوزی و همچنین ارتباط بین واقع نگری و آرمانگرایی است، که نتیجه این عقلانیت نیز تحلیل و تصمیم سیاسی منطقی، افزایش اقتدار نظام سیاسی و دشمن شناسی صحیح خواهد بود .جامعه سازی مبتنی بر ایمان، علم و عدل، دارای مختصات ویژه ای است که باور عالمانه و عاملانه به آن موجب خودباوری، پیشرفت و اقتدارایران اسلامی می گردد
رهبر, عباسعلی. (1400). مختصات نظریه «نظام انقلابی» در بیانیه گام دوم با تاکید بر سازه عقلانیت. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4(11), 51-70.
MLA
عباسعلی رهبر. "مختصات نظریه «نظام انقلابی» در بیانیه گام دوم با تاکید بر سازه عقلانیت", Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4, 11, 1400, 51-70.
HARVARD
رهبر, عباسعلی. (1400). 'مختصات نظریه «نظام انقلابی» در بیانیه گام دوم با تاکید بر سازه عقلانیت', Contemporary Researches on Islamic Revolution, 4(11), pp. 51-70.
VANCOUVER
رهبر, عباسعلی. مختصات نظریه «نظام انقلابی» در بیانیه گام دوم با تاکید بر سازه عقلانیت. Contemporary Researches on Islamic Revolution, 1400; 4(11): 51-70.