Document Type : Science - Research
Authors
1 PhD student in Political Science, Department of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch Islamic Azad University, Tehran, IRAN.
2 Associate Professor, Department of Political Science, University of Tehran, Tehran, IRAN.
3 Associate Professor, Department of Law, Theology and Political Science, Science and Research Branch Islamic Azad University, Tehran, IRAN.
Abstract
Keywords
Main Subjects
Article Title [Persian]
Authors [Persian]
این تحقیق با روش توصیفی-تحلیلی برمبنای نظریه تحلیل گفتمان انتقادی انجام شده و نشان می دهد که گفتمان های اصولگرا و اصلاح طلب در مورد مشارکت سیاسی دیدگاه یکسانی ندارند؛ گفتمان اصولگرا با دال اصلی ولایت فقیه، در زمینه مشارکت سیاسی قائل به نصب است و مشروعیت را از بالا به پایین می داند. رأی مردم را تایید خود می شناسد و به ضرورت نظارت استصوابی اعتقاد دارد و بر تقویت اسلام گرایی در مقایسه با جمهوریت تأکید می کند. دال اصلی گفتمان اصلاح طلب توسعه سیاسی حول نشانه اصلی مشارکت سیاسی است و در زمینه مشارکت سیاسی مشروعیت دولت را از پایین به بالا در نظر می گیرد و معتقد است دولت بر اساس رأی و نظر مردم باید شکل بگیرد و کمتر از اصولگرایان به نظارت استصوابی اعتقاد دارد. بر اهمیت جمهوریت تأکید می کند و برای تعیین سرنوشت خود، از طیف گسترده ای از مشارکت سیاسی، از رأی دادن در انتخابات تا تاسیس انجمنها و سازمان ها، فعالیت در مطبوعات و فعالیت های صنفی معتقد است. با این حال یافته ها حاکی از آن است که الگوهای متفاوتی را می توان در زمینه رقابت و مشارکت سیاسی در ایران در نظر گرفت.
Keywords [Persian]